söndag 17 maj 2020

Apelsinkladdkaka

Denna kaka förbereds med fördel kvällen innan. Kombinationen av apelsin och choklad gör att den smakar som godiset romerska bågar.


Kladdkaka

2½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
150 g smält smör
3 ägg
zest från 2 apelsiner
2 msk färskpressad apelsinsaft

Lägg socker och sikta mjöl och vaniljsocker i en bunke. Rör om.
Tillsätt det smälta smöret. Rör om.
Tillsätt äggen. Rör om.
Tillsätt apelsinsaft och zesten. Rör om.
Häll smeten i en smörad och bröad (jag bröar med kokos) form, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna.


Chokladfluff

3 dl vispgrädde
180 g mjölkchoklad

Häll grädden i en kastrull.
Grovhacka chokladen och lägg i.
Värm tills chokladen har smält. FÅR INTE KOKA.
Ställ i kyl 5-6 timmar eller över natten.
Vispa upp med elvisp och spritsa ut toppar över kakan.


Dekoration

kolasås (Sådan som man har på glass.)
chokladkulor








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar