söndag 3 maj 2020

Chocolate chip kladdkaka


150 g smör
1½ dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
150 g chokladknappar eller hackad choklad
(mörk, ljus eller vit beroende på vad man gillar)

50 g chokladknappar eller hackad choklad att dekorera med

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser utom chokladen.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll i chokladknapparna och rör om.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter.
Dekorera med resten av chokladknapparna när kakan kommer från ugnen och fortfarande är varm.
Låt kakan svalna.
Sätt den gärna i kylen ett par timmar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar