söndag 9 augusti 2020

Apelsin- och passionsfruktspaj

 


Pajdeg

3 dl vetemjöl 
1 msk strösocker
125 g rumsvarmt smör
1 msk vatten

Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare.
Tryck ut pajdegen i en pajform.
Nagga degen med en gaffel.
Ställ i kylen i minst 30 minuter.
Grädda pajdegen i 200 grader på andra falsen nerifrån i 12-15 minuter.


Fyllning

finrivet skal av 1 apelsin
1 dl pressad apelsinsaft
4 passionsfrukter
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
4 äggulor

Tvätta apelsinen och finriv apelsinskalet och pressa ur saften.
Halvera och gröp ur passionsfrukterna.
Smält smöret och blanda ner socker, grädde, äggulor, apelsinskal, apelsinsaft och passionsfrukt.
Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15-20 minuter tills fyllningen stannat.


Maräng

4 äggvitor
(½ tsk pressad citron)
1½ dl strösocker

Häll äggvitorna i en bunke.
Tillsätt ev citron och vispa till ett fast skum.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng.
Spritsa eller klicka ut marängen på fyllningen.
Fortsätt grädda i 10-12 minuter tills marängen börjar få fin färg.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar