söndag 9 augusti 2020

Halloumilasagne


5-6 personer

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paket färska lasagneplattor, 200 g
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk honung
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
400 g halloumi
1½ dl pumpakärnor
1½ dl riven ost
salt
svartpeppar

Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs löken mjuk i olja några minuter.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter.
Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Skär halloumin i tunna skivor.

Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form.
Börja och avsluta med tomatsås.
Strö över riven ost.

Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.

Servera med en sallad.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar