söndag 9 augusti 2020

Italiensk smörgåstårta

 


Focacciabröd

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
4 msk olivolja
1 msk rosmarin
1 msk timjan
ca 7 dl vetemjöl (gärna Manitoba cream)

Smula jästen i en assistent (eller bunke).
Värm vattnet till 37 grader.
Häll vatten över jästen och blanda tills jästen har lösts upp.
Tillsätt salt, olja och kryddor.
Tillsätt 5 dl mjöl och fortsätt sedan med lite i taget tills degen släpper från kanten.
Kör degen i assistenten i 10 minuter.

Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Smörj en form ca 20 x 30 cm med olja,
Knåda igenom degen och kavla eller tryck ut degen så att den passar i en formen. 
Låt jäsa i formen under bakduk i ca 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Låt svalna på galler.

Dela brödet på höjden så att du får 2 bottnar.


Fyllning

200 g philadelphiaost (naturell eller smaksatt)
1 dl creme fraiche
ca 200 g mozzarella
körsbärstomater
salt
svartpeppar
ruccola


Garnering

200 g philadelphiaost (naturell eller smaksatt)
1 dl creme fraiche
ca 1 dl riven brännvinsost
körsbärstomater
ruccola
lufttorkad skinka
olivolja
salt
svartpeppar





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar