söndag 23 maj 2021

Chokladbakelse

 

Kaka

3 dl socker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg

Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smör och vatten.
Sist rör du ner äggen.
Häll i smeten i en bakplåtspappersklädd fyrkantig form (min form var 20 x 20 cm). Använder man en större form blir kakan något lägre. Detta kan ju ändra gräddningstiden också.
Grädda på 175 grader i 30 minuter.
Låt svalna.


Chokladfluff

2 dl vispgrädde

100 g choklad

Grovhacka chokladen.

Lägg chokladen och grädden i en kastrull. Värm under omrörning tills chokladen har smält. Får INTE koka.

Ställ kallt i minst 4 timmar, gärna över natten.

Vispa upp chokladgrädden med elvisp.


Skär kakan i bitar och spritsa ut chokladfluffet över kakan.


Dekoration

jordgubbar

citronmeliss







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar