Kaka
3 dl socker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smör och vatten.
Sist rör du ner äggen.
Häll i smeten i en bakplåtspappersklädd fyrkantig form (min form var 20 x 20 cm). Använder man en större form blir kakan något lägre. Detta kan ju ändra gräddningstiden också.
Grädda på 175 grader i 30 minuter.
Låt svalna.
Chokladfluff
2 dl vispgrädde
100 g choklad
Grovhacka chokladen.
Lägg chokladen och grädden i en kastrull. Värm under omrörning tills chokladen har smält. Får INTE koka.
Ställ kallt i minst 4 timmar, gärna över natten.
Vispa upp chokladgrädden med elvisp.
Skär kakan i bitar och spritsa ut chokladfluffet över kakan.
Dekoration
jordgubbar
citronmeliss
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar