14 st
2 ägg
1 dl rapsolja
3 dl finrivna morötter
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
Vispa ägg, olja och morötter med elvisp i 5 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
Häll upp i muffinsformar. Använd gärna muffinsplåt.
Grädda i 175 grader i 25 minuter.
Medan muffinsen svalnar så gör man glasyren.
Frosting
50 g smält smör
100 g färskost ( t ex philadelphiaost)
2 tsk vaniljsocker
1½ dl florsocker
Smält smöret. Ja, du läste rätt!
Låt smöret svalna lite.
Vispa ihop ost och socker med elvisp bara så att det precis går ihop. Det blir löst och det ska det vara.
Fortsätt att vispa på låg hastighet samtidigt som du häller i det smälta smöret i en tunn stråle.
Nu blir det en tjock, krämig, len och alldeles fantastisk frosting.
Spritsa frostingen på de helt avsvalnade muffinsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar