Här kommer receptet på den saftigaste morotskakan och den krämigaste frostingen. Du måste testa! Helt fantastisk!
Kakan
4 ägg
2,25 dl rapsolja
6 dl finrivna morötter
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk salt
1 tsk salt
Vispa ägg, olja och morötter med elvisp i 5 minuter.
(Täck gärna över bunken med något för det stänker mycket.)
(Täck gärna över bunken med något för det stänker mycket.)
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
Häll upp i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Tips! Knyckla ihop pappret först och släta sedan ut det. Då går det mycket lättare att få det bra i formen.
Grädda i 175 grader i 60-70 minuter.
Medan kakan svalnar så gör man glasyren.
Frosting
150 g smält smör
300 g färskost ( t ex philadelphiaost)
2 msk vaniljsocker
4,5 dl florsocker
zest från 1 citron (kan uteslutas eller bytas ut mot lime)
Smält smöret. Ja, du läste rätt!
Låt smöret svalna lite.
Vispa ihop ost, socker och citronzest med elvisp bara så att det precis går ihop. Det blir löst och det ska det vara.
Fortsätt att vispa på låg hastighet samtidigt som du häller i det smälta smöret i en tunn stråle.
Nu blir det en tjock, krämig, len och alldeles fantastisk frosting.
Skär kakan i bitar.
Spritsa eller bred ut frostingen.
Jag använde tyllen St Honoré när jag spritsade.
Innan servering strödde jag över frystorkade hallon men det är ju inget måste.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar