lördag 17 april 2021

Banantårta

 

Tårtbotten

  
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten, se bild nedan.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar.
Skär ut en bananform.
Spara resten av tårtbotten så kan man göra dammsugarrutor av resterna. Se recept HÄR




Fyllning 1 och 2: Mosad banan och mörk chokladfluff

2-3 mosade bananer (beroende på storlek)

3 dl vispgrädde
185 g Marabou mörk choklad

Grovhacka chokladen.
Häll grädden i en kastrull.
Lägg i chokladen.
Värm tills chokladen har smält. FÅR INTE KOKA.
Ställ i kyl 5-6 timmar eller över natten.
Vispa upp med elvisp.

Mosa bananerna med en gaffel och bred ut över tårtbotten.
Lägg chokladfluff över.

Lägg på nästa botten och upprepa.

Chokladfluffet räcker även att täcka tårtan med.



Dekoration

300 g gul marsipan

2 rutor smält choklad att pensla på



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar