onsdag 14 april 2021

Hakkeböff med whiskyglaze

 

4 portioner


Biffar

600 g nötfärs

1 dl ströbröd

1½ dl mjölk

1 ägg

salt

svartpeppar


Blanda färs, ströbröd, mjölk och ägg.

Krydda med salt och peppar.

Låt smeten vila i 15 minuter.

Forma 8 biffar och stek i smör.



Sås

3 msk farinsocker

3 msk Worcestershiresås

3 msk whisky

1½ msk rödvinsvinäger


Lägg alla ingredienserna i en kastrull och låt koka några minuter tills den fått sirapskonsistens.


Potatismos

8 vitlöksklyftor

1 msk rapsolja

1 kg mjölig potatis

salt

100 g smör

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

vitpeppar


Skala och skiva vitlöken. Fräs den försiktigt i oljan några minuter.

Skala och dela potatisen. 

Lägg potatis, vitlök och salt i en kastrull. Häll i vatten så att det precis täcker potatisen.

Koka potatisen mjuk. Slå av vattnet.

Värm grädde och mjölk i en kastrull.

Stöt potatisen och häll på gräddblandningen.

Klicka i smöret.

Vispa ihop till ett luftigt mos.

Smaka av med salt och vitpeppar.


Skeda glazen på biffarna. 

Lägg upp biffarna på tallrikar tillsammans med moset och slå över lite steksky.

Servera gärna med pak choi som är stekt i olja och kryddad med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar