1 fläskfilé
kantareller (mängd efter behag)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
5 dl vispgrädde
2 -3 tsk dijonsenap
1 msk kantarellfond
persilja
salt
svartpeppar
500 g färsk pasta (Jag använde Fettuccine.)
parmesanost
Putsa och skär fläskfilén i strimlor.
Stek köttet i smör.
Krydda med salt och peppar.
Skala och finhacka schalottenlökarna.
Stek schalottenlöken mjuk i smör.
Pressa ner vitlöken.
Tillsätt grädde, senap och fond.
Låt småputtra i ca 10 minuter.
Smaka av med persilja, salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningar på paketen.
Blanda ihop pasta, kött och sås.
Riv över parmesanost.
Servera.
Rätten kan lätt göras vegetarisk genom att ta bort fläskfilén och använda mer svamp istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar