1 fläskfilé
1 msk japansk soja
olja att steka i
2-3 msk hoisinsås (att pensla med före servering)
2 msk sesamfrön
salt
svartpeppar
Sallad
200 g risnudlar
1 romansallad i strimlor
6-8 romaticatomater i klyftor
2 avokado i bitar
1 gurka i bitar
2-3 salladslökar, finstrimlade
1 lime (i klyftor till garnering)
Dressing
50 g inlagd ingefära, gari
saften från 2 lime
1 msk japansk soja
½-1 msk sesamolja
1 msk strimlad salladslök
½ röd chili
Sätt ugnen på 150 grader.
Putsa fläskfilén.
Salta och peppra runt om.
Pensla med soja.
Bryn fläskfilén runt om.
Lägg den i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Innertemperaturen ska vara 72 grader.
Mixa alla ingredienser till dressingen.
Ställ svalt fram till servering.
Tillaga nudlarna enligt anvisningar på paketen.
Klipp nudlarna så att de inte är så långa.
Lägg dem på ett serveringsfat.
Skär alla ingredienser till salladen och blanda med nudlarna.
Pensla den färdiga fläskfilén med hoisinsås och strö över sesamfrön.
Skär köttet i skivor och lägg över nudelsalladen.
Servera med dressingen vid sidan av så att var och en kan ta hur mycket man vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar