onsdag 7 april 2021

Hallon- och lakritscookies

24 st

100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt

24 bitar center salmiak (2 rullar)

saltlakritsflakes
hallonströssel

Vispa ihop smör och socker.
Tillsätt ägg och fortsätt vispa tills det är helt uppblandat.
Rör ihop de torra ingredienserna ordentligt. 
Häll mjölblandningen i smörsmeten och arbeta ihop till en slät deg.

Rulla 24 bollar och lägg i minimuffinsformar som står i en minimuffinsform.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter.

Låt svalna ett par minuter innan du trycker ner mitten på bollarna så att det blir en grop. Jag använde en medicinkopp som man får från Apoteket. Det blir lagom storlek. Det går ju givetvis bra att använda något annat också. Det går även att frysa chokladen och trycka ner den direkt i kakan.

Lägg en centerbit upp och ner i varje grop.
Strö över lite saltlakritsflakes och hallonströssel.

Grädda ytterligare 2-4 minuter i ugnen.



Receptet kommer från Therese Salmi.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar