onsdag 14 april 2021

Marsipantårta


Tårtbotten


4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten, se bild nedan.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar.



Fyllning 1

Vaniljkräm: 
2 dl mjölk som vispas ihop med 5 msk marsanpulver
1 dl vispad grädde

Bred ut vaniljkrämen.
Vispa grädden och bred ut över vaniljkrämen.



Fyllning 2

500 - 600 g mosade jordgubbar, 1 liter 
Om man använder frysta jordgubbar så blir det ju mer vätska. Jag brukar mosa jordgubbarna och sedan häll av i ett durkslag.
1 dl vispad grädde

Bred ut jordgubbarna.
Vispa grädden och bred ut över jordgubbarna.


Spackling

2 dl vispgrädde

Vispa grädden och täck tårtan med den.


Dekoration

500 g marsipan i olika färger
sockerpärlor






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar