onsdag 7 april 2021

Kålpudding

 

500 g blandfärs

1 gul lök, finhackad

1 dl vispgrädde

1 msk koncentrerad oxfond

ca 600 g vitkål

1 msk sirap

salt

peppar


Blanda färs, lök, grädde, oxfond, salt och peppar.

Strimla vitkålen.

Stek vitkålen i smör tills den är mjuk.

Blanda ner vitkål och sirap i färsblandningen.

Lägg blandningen i en smord ugnssäker form.

Låt stå i ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Färsen ska bli genomstekt.


Sås

2 dl vispgrädde

2 dl vatten

1½ msk koncentrerad oxfond

1 msk kinesisk soja

salt

peppar

ev en klick färskost (t ex philadelphiaost) eller lite maizena (för lite tjockare konsistens)


Blanda ihop allt och låt småputtra några minuter.


Servera med kokt potatis, grönsaker och brunsås.


Receptet kommer från Jenny Warsén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar