500 g blandfärs
1 gul lök, finhackad
1 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad oxfond
ca 600 g vitkål
1 msk sirap
salt
peppar
Blanda färs, lök, grädde, oxfond, salt och peppar.
Strimla vitkålen.
Stek vitkålen i smör tills den är mjuk.
Blanda ner vitkål och sirap i färsblandningen.
Lägg blandningen i en smord ugnssäker form.
Låt stå i ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Färsen ska bli genomstekt.
Sås
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1½ msk koncentrerad oxfond
1 msk kinesisk soja
salt
peppar
ev en klick färskost (t ex philadelphiaost) eller lite maizena (för lite tjockare konsistens)
Blanda ihop allt och låt småputtra några minuter.
Servera med kokt potatis, grönsaker och brunsås.
Receptet kommer från Jenny Warsén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar