Fläskbullar
500 g fläskfärs
2 salladslökar, finhackade
1 röd chili, finhackad
1 ägg
1 msk ströbröd
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta,pressad
Blanda ihop alla ingredienser.
Forma till bollar.
Stek i olja tills de är genomstekta.
Sallad
200 g risnudlar
4 salladslökar
1 tsk sesamolja
2 msk rapsolja
Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
Skiva salladslöken.
Blanda ihop alla ingredienser till salladen.
Sås
1 dl japansk soja
3 msk hoisinsås
1 msk limesaft (färskpressad)
1 tsk asiatisk fisksås
1 tsk sesamolja
Blanda ihop alla ingredienser.
Garnering
½ dl sesamfrön
Blanda fläskbullar och nudelsallad.
Garnera med sesamfrön.
Servera med sås och ev limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar