200 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ krm salt
150 g chokladknappar eller hackad choklad
flingsalt
Blanda ihop alla ingredienser utom chokladen och flingsaltet. Jag använder matberedare med det går att göra för hand också.
Blanda i chokladen i degen. Knåda in detta för hand.
Rulla 3 längder (som långa korvar) och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till dem lite och strö över lite flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 15-18 minuter. De ska flyta ut, bli platta och få lite färg.
Låt svalna ett par minuter och skär sedan i snittar innan de svalnat helt.
Låt svalna helt på plåten.
Före gräddning. |
Receptet kommer från Hilda Kirkhoff.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar