onsdag 26 maj 2021

Kolasnittar med choklad och flingsalt

 

200 g rumsvarmt smör

1½ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

6 msk ljus sirap

5 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

½ krm salt

150 g chokladknappar eller hackad choklad

flingsalt


Blanda ihop alla ingredienser utom chokladen och flingsaltet. Jag använder matberedare med det går att göra för hand också.

Blanda i chokladen i degen. Knåda in detta för hand.

Rulla 3 längder (som långa korvar) och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

Platta till dem lite och strö över lite flingsalt.

Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 15-18 minuter. De ska flyta ut, bli platta och få lite färg.

Låt svalna ett par minuter och skär sedan i snittar innan de svalnat helt.

Låt svalna helt på plåten.

Före gräddning.



Receptet kommer från Hilda Kirkhoff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar