söndag 6 mars 2022

Kanelbullar


 

40-45 st bullar

Deg

50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
250 g kesella
1½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
15-17 dl vetemjöl, gärna Manitoba cream

Fyllning

200 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
2 msk malen kanel


Pensling

2 ägg
pärlsocker


Smula jästen i en assistent eller bunke. Jag brukar använda assistent.
Värm mjölken till 35-36 grader.
Häll den över jästen. 
Rör så att jästen löses upp.
Skär smöret i lite större tärningar och lägg i dem.
Fortsätt med att lägga i kesella, socker, ägg och salt.
Tillsätt lite mjöl i taget.
Knåda degen i assistenten i 10 minuter.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen under tiden.

Knåda igenom degen och dela den i 4 delar.
Kavla ut varje del till en rektangel.
Bred på fyllning.
Vik degen dubbel.
Skär remsor med två snitt mitt i varje.
Gör små flätor som man sedan snurrar ihop.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö sedan på pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar