söndag 1 januari 2017

Chokladfondant

Oj, oj, oj, vilken nyårssupé vi åt igår! Det blev så lyckat alltihop.
Vi startade med en toast med gratinerad hummer. Därefter åt vi oxfilé med potatisbakelser och kantarellsås. Desserten bestod av en fantastisk chokladfondant.
Receptet på den tänkte jag dela med mig av här.

Chokladfondant


4 st

100 g smör
100 g mörk choklad 
(Jag använder alltid Marabou.)
2 stora ägg
50 g brunt farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl

Smält smöret och chokladen över vattenbad.
Vispa ägg, farinsocker och vaniljsocker.
Rör i chokladsmöret.
Sikta i mjölet och blanda runt.
Smöra och sockra ugnsfasta enportionsformar.
Häll i smeten och grädda i 200 grader i ca 12 minuter.
De ska kännas fasta på utsidan men insidan ska vara lös.
Testa gärna att stjälpa upp en och se så att den är lagom gräddad innan du fortsätter med allihop.
Stjälp upp dem direkt och servera dem varma tillsammans med en klick vispgrädde och några hallon.
Såååå gott!














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar