onsdag 4 januari 2017

Gräddtårta

En gräddtårta kanske kan passa bra till trettonhelgen!?

 Gräddtårta


Tårtbotten

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg ev över lite folie mot slutet om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar. 

Lager 1

Marsankräm (2 dl mjölk vispas ihop med 5 msk marsanpulver)
Vispgrädde, ca 1 dl

Lager 2

500-600 g mosade jordgubbar (Går bra både med färska och frysta. Om man använder frysta får man sila bort lite saft.)
Vispgrädde, ca 1 dl

Garnering

Vispgrädde som jag spritsat rosor med.
Färska jordgubbar i bitar.
Hyvlad dubbelnougat.
En skiva kiwi.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar