torsdag 5 januari 2017

Kladdkaka extra allt alá Mia

Vilken bit väljer du?

Kladdkaka extra allt alá Mia


8 bitar

Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter.
Låt kakan svalna.
Låt gärna kakan stå i kylen över natten så går den lättare att skära i bitar trots att den är så där härligt kladdig. Måste säga att den här blev faktiskt helt perfekt i konsistensen :)


Chokladgrädde

2 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad

Värm grädde och choklad i en kastrull.
Rör tills chokladen har smält.
Får absolut INTE koka.
Ställ i kylskåp i minst 6 timmar.
Vispa med elvisp.
Spritsa ut över kladdkakan, eller bred ut med en sked om du inte har någon sprits.



Garnering

jordgubbar

vindruvor
kiwi

färsk ananas

minimarshmallows
chokladsås
(Jag tog vanlig som man har till glass.)










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar