lördag 9 september 2017

Chokladbollsdammsugare


22 st

4½ dl havregryn
1 dl strösocker
50 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
ca ½ dl kallt kaffe 

Blanda ihop allt i en bunke.
Häll i lite kaffe i taget till önskad konsistens.
Ställ smeten i kylskåp en stund.

marsipan
200 g smält choklad (100 g mjölkchoklad + 100 g mörk choklad)
Jag brukar använda Marabou´s choklad.

Kavla ut marsipanen.
Rulla långa korvar av chokladbollssmeten och lägg ovanpå marsipanen.
Vira marsipanen ett varv runt chokladbollskorven.
Skär i lagom långa bitar.
Doppa ändarna i smält choklad.
Dekorera!

Jag har gjort dessa i lite olika färger och med lite olika dekorationer.

Kavla ut marsipanen.
Rulla långa korvar av chokladbollssmeten och lägg ovanpå marsipanen. 

Vira marsipanen ett varv runt chokladbollskorven.
Skär i lagom långa bitar.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar