fredag 1 september 2017

Knäckig hallonpaj

Paj är en god, snabb och smidig efterrätt.



Knäckig hallonpaj


4 portionsskålar

75 g smör
1,5 dl havregryn
0,75 dl strösocker
0,25 dl ljus sirap
0,75 dl vetemjöl
0,25 tsk bakpulver
1 msk mjölk

hallon


Ta fram pajformar och lägg i hallon så att botten täcks av hallon (och lite till).

Smält smöret.
Häll i resten av ingredienserna.
Blanda ihop till en smet.
Fördela smeten över hallonen.

Grädda i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. 

Låt svalna lite. Jag tycker att den är godast om den serveras ljummen.

Servera med glass eller vaniljsås.

Om man vill kan man dubbla receptet och göra i en stor pajform.


Före gräddning.

Färdiggräddade!

Mmmmmm ..... hallonpaj med vaniljglass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar