lördag 18 november 2017

Banankaka med choklad


3 mogna bananer
175 g mörk choklad
½ dl kallt kaffe
150 g rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma

Vispa smör och socker med elvisp i ett par minuter.
Tillsätt ett ägg i taget. Vispa poröst.
Mosa bananerna och tillsätt dem i bunken.
Blanda resten av de torra ingredienser utom chokladen i en annan bunke. Rör runt.
Häll i mjölblandningen i bananblandningen.
Häll i kaffet.
Hacka chokladen och lägg i den. Rör runt ordentligt.
Häll upp i en smord och bröad form.
Grädda långt ner i ugnen i 175 grader i ca 60 minuter. Känn med en sticka så att den är klar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar