måndag 6 november 2017

Mjuk pepparkaka med philadelphiafrosting



Mjuk pepparkaka

3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk kakao
4 tsk pepparkakskrydda
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg

Blanda de torra ingredienserna.
Häll i smält smör och vatten.
Rör ihop med en sked.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet.
Häll i en smörad och bröad springform, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30-35 minuter.
Känn efter med en sticka så att den är klar. Den ska inte vara kladdig.

Om man hellre vill göra flera små kakor så blir det 12 (ganska stora) muffins av samma smet. Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt då smeten är ganska lös. Grädda dessa i 18-20 minuter. Känn med sticka så att de är klara.


Frosting

100 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Vispa smöret med elvisp i 3-5 minuter. Det ska bli vitt och fluffigt.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en jämn smet.

Spritsa ut över den avsvalnade kakan.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar