söndag 20 november 2022

Kladdkaka med brigadeirotopping och flingsalt

 


Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.


Brigadeiro

1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
25 g smör
½ dl kakao
1 krm salt

Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Värm på medelvärme. Rör HELA tiden så att det inte bränner fast.
Efter ca 10 minuter har smeten tjocknat.
Häll smeten över den avsvalnade kladdkakan.

Strö över lite flingsalt innan servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar