söndag 27 november 2022

Regnbågscupcakes

 

18 st

Muffins

3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg

hallon



Blanda de torra ingredienserna.
Häll i smält smör och vatten.
Rör ihop med en sked.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet.

Häll upp smeten i muffinsformar.
Smeten är ganska lös så ställ formarna i en muffinsplåt så att de inte flyter ut.
Lägg några hallon i varje muffins. 

Grädda i 175 grader i ca 18 minuter.

Låt svalna.




Frosting

Bunke 1
50 g smält smör
100 g färskost ( t ex philadelphiaost)
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
röd pastafärg

Bunke 2
50 g smält smör
100 g färskost ( t ex philadelphiaost)
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
gul pastafärg

Bunke 3
50 g smält smör
100 g färskost ( t ex philadelphiaost)
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
blå pastafärg

Smält smöret. Ja, du läste rätt!
Låt smöret svalna lite.
Vispa ihop ost, socker och lite färg med elvisp bara så att det precis går ihop. Det blir löst och det ska det vara.
Fortsätt att vispa på låg hastighet samtidigt som du häller i det smälta smöret i en tunn stråle.
Nu blir det en tjock, krämig, len och alldeles fantastisk frosting.


Lägg frostingen på en bit plastfolie, se bilden.


Snurra ihop allt till en korv, se bilden.

Klipp av ena änden och lägg in korven i en spritspåse.
Jag använde Wiltons tyll 1M.
Spritsa frostingen på cupcakesen.






Här gjorde jag minivarianter. Då blev det 33 stycken. När jag spritsade använde jag Wiltons tyll 1M.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar