tisdag 20 februari 2024

Kanintårta

 

Tårtbotten

  
4 ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

½ dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).

Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.

Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten, se bild nedan.

Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.

Låt svalna i formen.

Skär loss tårtan runt kanten.

Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.

Dela i tre delar.



Fyllning 1: passionsfruktscurd och grädde


1 dl passionsfruktskärnor, ca 6 stycken frukter

juice och zest från 1 citron

2 ägg

1 dl strösocker

1 msk maizenastärkelse

50 g rumsvarmt smör


Lägg i alla ingredienser utom smöret i en kastrull.

Vispa ihop.

Låt koka upp och sjud sedan i 2 minuter. Vispa/rör försiktigt hela tiden.

Dra av från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det har smält.

Låt svalna.


Bred ut curden på den understa botten.

Lägg 1 dl vispad grädde ovanpå curden.


Fyllning 2: hallon och grädde


250-300 g hallon

1 dl vispad grädde


Mosa hallonen med en gaffel och bred ut dem över den andra bottnen.

Bred ut vispad grädden över hallonen.

Lägg på den sista bottnen.


Täcke

2 dl vispad grädde


Dekoration

500 g marsipan (räcker till både att täcka tårtan, rosorna och kaninen)

½ dl vispad grädde med grön pastafärg 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar