tisdag 20 februari 2024

Orange chicken

 

Kyckling

ca 600 g kycklingfilé

2 tsk japansk soja

1 vitlöksklyfta

1 tsk sesamolja

lite vitpeppar

1½ dl majsstärkelse

olja att steka i


Skär kycklingen i bitar och lägg i en bunke.

Tillsätt soja, vitlök, sesamolja och vitpeppar. Rör om ordentligt.

Tillsätt majsstärkelsen och vänd runt ordentligt så att alla kycklingbitar täcks av stärkelsen.

Häll rikligt med olja (ca 1 cm) i en stekpanna.

Stek kycklingen i omgångar. Den ska bli gyllene och frasig runt om.

Lägg den färdiga kycklingen på hushållspapper för att rinna av.  


Sås

3 finhackade vitlöksklyftor

1 tsk finhackad färsk ingefära

1 nypa chilflakes

2 dl apelsinjuice

2 msk ostronsås

1 msk strösocker

1 msk kycklingbuljong

1 msk majsstärkelse

½ dl vatten


Fräs vitlök, ingefära och chiliflakes i lite olja.

Häll i apelsinjuice, ostronsås, socker och buljong och låt koka upp.

Blanda majsstärkelsen och vattnet och häll sedan i det i stekpannan.

Låt såsen koka upp och tjockna lite.

Lägg ner kycklingen i såsen och rör om.


Om man vill kan man strö över lite finskuren salladslök samt sesamfrön innan servering.


Serveras med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar