torsdag 8 mars 2018

Bärpaj


150 g smör
3 dl havregryn
1½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

blåbär
hallon
jordgubbar
ca 1-1½ msk potatismjöl


Ta fram en pajform och lägg i bär så att botten täcks av bär (och lite till).
Häll på potatismjölet och rör om.
Om man inte tar potatismjöl kan bären bli rinniga i ugnen. 

Smält smöret.
Häll i resten av ingredienserna.
Blanda ihop till en smet.
Fördela smeten över bären.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 30-35 minuter. 

Låt svalna lite. Jag tycker att den är godast om den serveras ljummen.

Servera med vaniljsås eller glass.



Före gräddning.

Färdiggräddad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar