tisdag 6 mars 2018

Kärleksmumskladdkaka


 Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.
Låt gärna kakan stå i kylen över natten (inget måste) så går den lättare att skära i bitar trots att den är så där härligt kladdig.


Glasyr

50 g smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3½ dl florsocker
2 msk kallt kaffe

Smält smöret i en kastrull.
Ta av kastrullen från värmen.
Lägg i resten av ingredienserna.
Rör ihop till en jämn bredbar glasyr.
Det går att reglera mängden florsocker och kaffe så att man får den konsistens man vill ha.

Bred glasyren över kladdkakan och strö över färgat strössel.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar