lördag 24 mars 2018

Kladdkaka med dumle

10 bitar

Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
10 dumlekolor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Dela varje kola i fyra bitar och lägg i smeten. Rör om.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.
Låt gärna kakan stå i kylen över natten (inget måste) så går den lättare att skära i bitar trots att den är så där härligt kladdig.

Dekoration

2-3 dl vispgrädde
jordgubbar 

Vispa grädden och spritsa ut den på kakan.
Jag delade jordgubbarna på mitten och behöll det gröna för att jag tycker att det är dekorativt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar