fredag 16 mars 2018

Chokladbollsbiskvier


30-35 st

Bottnar

300 g mandelmassa
2 äggvitor

Fyllning

6 dl havregryn
1,5 dl strösocker
75 g smält smör
3 msk kakao
1,5 msk vaniljsocker
0,5 -0,75 dl kallt kaffe (till lagom konsistens)

Topping

200 g Marabou mjölkchoklad 



Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.
Tillsätt äggvitan och vispa med elvisp tills det blir en jämn smet, ganska tjock.
Fyll en spritspåse med mandelmassan. Jag använde en öppen tyll, se bild.
Spritsa rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda bottnarna i 175 grader i ca 12 minuter.



Låt kallna på plåten.

Gör chokladbollsfyllningen.
Mixa havregrynen så att de finfördelas.
Tillsätt allt utom kaffet. Mixa ihop.
Tillsätt lite kaffe i taget till önskad konsistens.

Ta en sked och lägg fyllningen toppigt på biskvierna.
Fyllningen ska vara på den sidan som varit neråt på plåten.
Ställ biskvierna kallt i 30-60 minuter.

Smält chokladen och doppa biskvierna.

Toppa med lite kokosflingor.





Wilton Tyll Stor Rund #1A
Den här tyllen använde jag
när jag spritsade ut bottnarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar