Bottnar
300 g mandelmassa
2 äggvitor
Fyllning
6 dl havregryn
1,5 dl strösocker
75 g smält smör
3 msk kakao
1,5 msk vaniljsocker
0,5 -0,75 dl kallt kaffe (till lagom konsistens)
0,5 -0,75 dl kallt kaffe (till lagom konsistens)
Topping
200 g Marabou mjölkchoklad
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.
Tillsätt äggvitan och vispa med elvisp tills det blir en jämn smet, ganska tjock.
Fyll en spritspåse med mandelmassan. Jag använde en öppen tyll, se bild.
Spritsa rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda bottnarna i 175 grader i ca 12 minuter.
Låt kallna på plåten.
Gör chokladbollsfyllningen.
Mixa havregrynen så att de finfördelas.
Tillsätt allt utom kaffet. Mixa ihop.
Tillsätt lite kaffe i taget till önskad konsistens.
Ta en sked och lägg fyllningen toppigt på biskvierna.
Fyllningen ska vara på den sidan som varit neråt på plåten.
Ställ biskvierna kallt i 30-60 minuter.
Smält chokladen och doppa biskvierna.
Toppa med lite kokosflingor.
Gör chokladbollsfyllningen.
Mixa havregrynen så att de finfördelas.
Tillsätt allt utom kaffet. Mixa ihop.
Tillsätt lite kaffe i taget till önskad konsistens.
Ta en sked och lägg fyllningen toppigt på biskvierna.
Fyllningen ska vara på den sidan som varit neråt på plåten.
Ställ biskvierna kallt i 30-60 minuter.
Smält chokladen och doppa biskvierna.
Toppa med lite kokosflingor.
Den här tyllen använde jag när jag spritsade ut bottnarna. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar