lördag 10 mars 2018

Rice krispietårta


ca 10 bitar

Botten

4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies (flingor)


Fyllning

4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g rumsvarmt smör


Garnering

3-4 dl vispgrädde
1 kiwi
2 passionsfrukt
vindruvor


Botten

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa ner sockret, lite i taget.
Vänd försiktigt ner Rice Krispies.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 125 grader i ca 70-75 minuter.


Fyllning

Lägg socker, mjöl och grädde i en kastrull. Rör om.
Tillsätt äggulorna.
Värm fyllningen i kastrullen.
Rör i kastrullen tills krämen tjocknar.
Ta av från värmen och lägg i smöret. Rör tills allt smör har smält.


Garnering

Dela bottnen på mitten.
Häll fyllningen över den ena halva.
Lägg den andra halvan över.
Vispa grädden och bred eller spritsa ut den över tårtan.
Dekorera med det som du tycker är gott.
Jag tycker att det är gott att ha frukt på så att det bryter av lite, för själva tårtan är ganska söt.

Jag tycker att det är väldigt kul att spritsa.
Här har jag använt Wiltons tyllar 1M, 2A, 2D och 6B.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar