torsdag 10 januari 2019

Hummer på salladsbädd

Den här ganska stora förrätten är verkligen nyår för mig. Ingen nyår utan hummer!


4 portioner

4 humrar
limeörtsmör, se recept nedan
ruccola
gurka
tomater
creme fraiche
stenbitsrom eller löjrom
lime eller citron
4 skivor formfranska

Limeörtsmör

2-3 pressade vitlöksklyftor
100 g rumstempererat smör
2 msk finklippt dill
saften av ½ lime
salt och peppar

Rör ihop alla ingredienser till limeörtsmöret.
Skala humrarna och lägg dem i en ugnsfast form.
Bred smöret över humrarna.
Gratinera högt upp i ugnen i 225 grader i ca 5 minuter.

Skär bort kanterna på brödet.
Skär de 4 brödskivorna på diagonalen så att du får 8 trianglar.
Stek brödet i olivolja. Krydda ev med lite salt och oregano.
När man stekt brödet på båda sidor och tagit upp dem så gnuggar man en vitlöksklyfta mot brödet.

Lägg upp på tallrikar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar