fredag 4 januari 2019

Smörgåstårta

10 portioner

2 paket jubileumskaka (bröd från Polarbröd)
2 paket innehåller 4 stora runda bröd. Det går 3 stycken till den här smörgåstårtan.

3 dl hårt vispad vispgrädde
5 dl creme fraiche

Blanda ihop och dela upp lika i 3 olika skålar.

En del blandas med
½ hackad purjolök
1 burk tonfisk i olja (häll av oljan)
3 kokta ägg  (hackade)

En del blandas med
2 hg hackad rökt skinka
ca 150 g bostongurka
(2 avokado i bitar)

En del behålls naturell och breds på det översta brödet.

Garnera med det som du tycker om. Jag tog:

kokta ägg (5 st)
ruccola 
räkor
ost
skinka
gurka
tomater
paprika
vindruvor
citron


Utseendet blir ju olika för varje gång. Nedan ser man ett par exempel.
Understa lagret med skinka och bostongurka.

Andra lagret med tonfisk,ägg och purjolök.

Tårtan är täckt med grädde/creme fraiche-blandningen.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar