söndag 10 juli 2022

Kikärtsbiffar

 

Biffar


2 förpackningar kokta kikärtor (á 380 g)

1 gul lök

2 ägg

2 msk potatismjöl

1 tsk spiskummin

1 tsk torkad timjan

1 tsk salt

½ tsk malen svartpeppar

½ dl solros- eller pumpakärnor

smör och olja till stekning


Skölj kikärtorna tills det slutar att skumma. 

Skala och grovhacka löken.

Lägg alla ingredienser utom solroskärnorna i en bunke. Mixa ihop allt med en stavmixer.

Lägg i solroskärnorna och rör om med en sked.

Hetta upp olja och smör i en stekpanna.

Klicka ut biffar och stek några minuter på varje sida.


Jag serverade biffarna tillsammans med matvete, tomatsallad och fetaostkräm.


Koka matvetet enligt anvisningar på förpackningen.


Tomatsallad

tomater i bitar

rödlök i tunna bitar

persilja

flingsalt

svartpeppar

olivolja

rödvinsvinäger



Fetaostkräm


2 dl creme fraiche

150 g fetaost


Smula ner fetaosten i creme fraichen och rör om.








Receptet på biffarna kommer från Fredrik Nylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar