söndag 14 augusti 2022

Fiskgratäng

 


800 g fisk (torsk och/eller lax)

salt

peppar

½ dl vatten

0,75 dl vitt vin

3 msk hummerfond

lite citronsaft

1 dl creme fraiche

2½ dl grädde

2 tsk tomatpuré

½ dl hackad dill

maizena

räkor


Skär fisken i bitar.

Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.

Vispa ihop vatten, vin, fond och citronsaft i en kastrull.

Tillsätt creme fraiche, grädde, tomatpuré och dill.

Låt såsen småkoka i ca 10 minuter.

Red av såsen med maizena till önskad konsistens.

Häll såsen över fisken och gratinera i ugnen i ca 20 minuter, tills fisken är klar.

Strö över räkor.

Servera med ugnsrostade potatis och någon grönsak.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar