onsdag 21 juni 2017

Havreformar med rabarberkompott

Nu finns det gott om rabarber och då vill man ju gärna utnyttja det så mycket som möjligt. Passa på att frysa in i bitar så har man för hela året.


Havreformar med rabarberkompott


16 st

200 g smör
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
4 msk strösocker
4 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

rabarberkompott



Rabarberkompott:

ca 200 g rabarber i småbitar
1-1½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk malen kardemumma

Lägg allt i en kastrull.
Koka allt tills rabarberna trasas sönder, några minuter.
Blanda ihop ett par matskedar vatten med lite potatismjöl och rör ner detta i kastrullen.
Rör hela tiden tills du får önskad konsistens.
Låt kallna.


Havreformar:

Smält smöret i en kastrull.
Rör ner resten av ingredienserna.
Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Klicka ut smeten i formarna.
Grädda kakorna i 200 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut dem ur ugnen och tryck direkt till i mitten av kakan så att en fördjupning bildas.
Jag använde en medicinkopp från Apoteket. Blev lagom stor fördjupning.
Låt kakorna svalna lite grann och skeda sedan i rabarberkompotten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar