söndag 15 april 2018

Biskvitårta med hallonsmörkräm och vit choklad


Botten

400 g mandelmassa
2 äggvitor



Smörkräm

250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
150 g hallon
(sila bort fröna och använd purén)


Topping

150 g vit choklad
några droppar neutral olja
guldglitter
strössel



Botten

Riv mandelmassan grovt i en bunke.
Tillsätt äggvitan.
Använd elvisp och vispa ihop till en jämn smet.
Spritsa eller fördela smeten till en cirkel (ca 24 cm i diameter) på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader i 17-19 minuter.
Låt svalna.

Smörkräm

Mixa hallonen och sila bort fröna.
Vispa smöret med elvisp i ca 5 minuter. Det ska vi ljusgult, nästan vitt och fluffigt.
Tillsätt florsocker, äggulor, vaniljsocker och hallonpuré.
Vispa snabbt ihop till en jämn kräm.

Vänd mandelmassebottnen upp och ner.
Fördela smörkrämen toppigt på botten.
Ställ i kylskåp så att smörkrämen stelnar.

Topping

Smält chokladen och oljan och låt svalna något.
Häll den över den kalla smörkrämen.
Om man vill kan man dekorera med strössel och guldglitter som jag gjorde eller så låter man den vara med bara chokladen på.
Ställ svalt så att chokladen stelnar.

Fördela smörkrämen toppigt på botten.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar