torsdag 5 april 2018

Kladdkakehjärta


Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form. Jag har en form som är hjärtformad. Den motsvarar en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, i storlek.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.

Spritsa med smörkräm ovanpå kladdkakan. Jag har använt Wiltons tyll 6B när jag har spritsat.


Smörkräm

250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor

50 g mörk choklad
50 g vit choklad
50 g hallonpuré

Smält chokladen, den mörka för sig och den vita för sig.
Mixa hallonen. Häll hallonen i en sil med en skål under och rör runt så att allt utom fröna åker igenom. Då har du en slät hallonpuré.

Vispa smöret med elvisp i 5 minuter.
Tillsätt florsocker, vaniljsocker och äggulor och vispa snabbt ihop till en jämn massa.
Dela smörkrämen i 3 ungefär lika stora delar.
Tillsätt smaksättningen (mörk choklad, vit choklad och hallonpuré) i de olika skålarna.
Vispa snabbt ihop till en jämn kräm.
Börja spritsa.
Förvaras svalt men ta fram en stund före servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar