torsdag 26 april 2018

Laxgratäng


 5 personer

200-250 g bladspenat
ca 7 hg laxfilé
1 burk kräftstjärtar i dill-lake
5 dl vispgrädde
2 fiskbuljongtärningar
dill
1 burk röd stenbitsrom
2 msk maizena

Lägg spenaten i botten på en form.
Dela laxfiléerna i bitar, ca 3 cm, och lägg över spenaten.
Häll av spadet till kräftstjärtarna och lägg sedan kräftstjärtarna över laxen.
Häll grädden i en bunke.
Smula sönder buljongtärningarna i grädden.
Tillsätt dill, stenbitsrom och maizena och vispa ihop allt till en sås.
Häll såsen över laxen.
Sätt in formen i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Servera med risoni och en god sallad.

Lägg spenaten i botten på en form. Dela laxfiléerna i bitar, ca 3 cm, och lägg över spenaten.
Häll av spadet till kräftstjärtarna och lägg sedan kräftstjärtarna över laxen.

Häll såsen över laxen.

Klar att äta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar