fredag 4 november 2016

Brytbröd med honung



2½ dl mjölk
25 g jäst
4 msk honung
3 msk smör
1 nypa salt
2 ägg
3 dl grahamsmjöl
Ca 7 dl vetemjöl

mjölk till pensling
havregryn till topping

Smula jästen i en bunke.
Värm smöret och mjölken till 37 grader.
Häll vätskan över jästen så att den löses upp.
Blanda i honung, ägg, salt och mjöl.
Knåda degen tills den släpper från kanten.
Låt jäsa ca 50 minuter.
Smörj en springform (ca 24 cm i diameter).
Gör 7 bullar som du sätter i formen.
Pensla med mjölk och toppa med lite havregryn.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter i 150 grader.

Testa med provsticka och se så att brödet inte är kladdigt inuti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar