fredag 11 november 2016

Pralin med saffranstryffel

Idag, 11 november, är det chokladens dag!
Då kan det ju passa bra med en god pralin. Det är ju dessutom fredag så då kan man ju ta flera :)


ca 30 st

Gjut skal av valfri choklad.
Jag använder Marabou mörk choklad.
Smält chokladen och pensla pralinformen med
chokladen. Låt stelna.


Tryffel

200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk smör
1 kuvert saffran (½ g)

Finhacka den vita chokladen och häll i en skål.
Koka upp grädde, smör och saffran.
Häll den heta blandningen över chokladen.
Rör massan tills den går ihop.
Fyll pralinskalen till 2 mm från kanten.
Låt stå i kylen tills tryffeln stelnat.
Förslut pralinen med den mörka chokladen.
Låt stå i kylen ett par timmar innan du lossar pralinerna ur formarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar