fredag 4 november 2016

Kardemummabullar med kladdkakefyllning

Bullar är gott. Kladdkaka är gott. Bullar med kladdkaka är jättegott :)
Dessa har blivit en ny favorit här hemma!

Kardemummabullar med kladdkakefyllning


 ca 20 st

150 g rumsvarmt smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1½ dl strösocker
1 msk malen kardemumma
12 dl vetemjöl (gärna Manitoba)

Värm mjölken till 37 grader.
Lägg jästen i assistenten.
Häll i mjölken och kör tills jästen är löst.
Tillsätt smör, socker, ägg och kardemumma.
Fortsätt sedan med mjölet, lite i taget.
Låt gå i assistenten i ca 10 minuter.

Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Forma 20 bullar.

Låt jäsa ytterligare i ca 30 minuter.

Gör kladdkakan under tiden.
Gör hål i bullarna och klicka i kladdkakesmet.

Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.


Kladdkakefyllning

50 g smält smör
1 ägg
1 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
½  msk vaniljsocker
2 msk kakao
en nypa salt

Blanda ihop allt till en jämn smet.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar