måndag 7 november 2016

Kladdkaka

Imorgon, 7 november, är det kladdkakans dag!
Här kommer mitt recept på en kladdig och god kladdkaka.

Kladdkaka

150 g smält smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
(kondenserad mjölk med chokladsmak)

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt smält smör och ägg. 
Rör om till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
Om man vill kan man klicka ut lite kondenserad mjölk med chokladsmak, för att få ytterligare en chokladkrämig känsla.
Grädda i ugnen i 15-16 minuter.
Låt svalna.
Om man vill kan man dekorera med florsocker.
Serveras med en klick lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar