tisdag 22 november 2016

Saffranssockerbullar med vit choklad


24-26 st

Bullar

½ g saffran (1 påse) 
25 g jäst
75 g smör
3½ dl mjölk
1 ägg
1 krm salt
0,75 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
12-14 dl vetemjöl (gärna Manitoba)

Fyllning

150 g vit choklad (finhackad)
50 g rumsvarmt smör
2 msk florsocker

Garnering

smält smör
strösocker

Blanda saffran och mjölk i assistenten.
Smula ner jästen och rör runt tills den lösts upp.
Tillsätt ägg, salt, kardemumma, socker, smör och mjöl, lite i taget.
Kör degen i assistenten i 10 minuter.
Låt jäsa under bakbuk i ca 60 minuter.
Dela degen i 24-26 bitar och forma dem till bollar.
Gör ett hål i varje bulle och tryck ner fyllning.
Nyp igen hålet ordentligt.
Lägg bullarna med skarven neråt i bullformar.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 9-13 minuter.
Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar