tisdag 27 december 2016

Bountykladdkaka

Bountykladdkaka

Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter.
Låt kakan svalna.

Kokoskräm

½ burk kondenserad mjölk (ca 200 g)
½ påse kokos (100 g)

Blanda ihop och bred över den svalnade kakan.

Av den andra halvan kondenserad mjölk kan man göra supergoda Bountybollar. Se inlägg 26/12-2016.

Ganache

100 g mörk choklad 
0,75 dl vispgädde

Smält chokladen och rör i grädden. 
Rör ihop till en kräm.
Låt svalna en stund så att den blir lite fastare innan den läggs ovanpå kokoskrämen.



Den fina tårtspaden fick jag i julklapp av yngsta dottern.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar