tisdag 6 december 2016

Saffranssockerkringlor

40 st


50 g jäst
200 g smör
4 dl mjölk
2 paket saffran (1 gram)
1 ägg
1 dl strösocker
1 krm salt
1 krm hjorthornsalt
ca 13 dl vetemjöl
(gärna Manitoba cream)

Till pensling och garnering efter gräddning:

smält smör eller vatten 
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1-2 krm malen kardemumma

Smula sönder jästen i assistenten.
Värm mjölken till 37 grader och slå den sedan över jästen.
Häll i saffranet.
Tillsätt det rumsvarma smöret i tärningar.
Häll i resten av ingredienserna och kör degen i 10 minuter i assistenten.
Låt jäsa i 30 minuter.
Baka ut kringlorna.
Låt jäsa i 40 minuter på plåten.
Grädda i 250 grader i 6 minuter.
Låt svalna.
Garnera. 
Pensla på smält smör eller vatten.
Blanda ihop de båda sockersorterna och kardemumman.
Doppa bullarna där i.
Om man vill frysa in dem så garnerar man inte. Detta görs när man ska äta dem.




Dags för jäsning på plåten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar