måndag 5 december 2016

Citronkola

Underbart goda lena kola som smälter i munnen. Precis lagom mycket citronsmak.


70-80 st

5 dl strösocker
3 citroner
125 g smör
350 g vit choklad
200 g kokosfett

Tvätta och riv av det gula skalet (zesten) från alla citronerna. Lägg  det i en kastrull.
Pressa ur all saft ur citronerna. Häll i kastrullen.
Koka upp socker, saft och skal tills sockret har smält.
Sila det och häll tillbaka i kastrullen.
Koka upp till 115 grader.
Tillsätt smöret och fortsätt koka till 120 grader.
Rör ner den vita chokladen och rör smeten blank.
Tärna ner kokosfettet och låt smälta under omrörning.
När smeten är blank är det dags att hälla upp i en stor bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 25 cm.
Låt kallna innan du skär upp kolan i bitar.
Om man vill kan man slå in kolan i papper.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar